måndag 19 november 2007

Ankdammen: Grekland är ett U-land!

Grekland måste bortsett från skurkstater som Vitrysslad och Ryssland vara det värsta landet i världen att bli åtalad i. Grekland har aldrig varit riktigt bra på det här med demokrati och mänskliga rättigheter. Från Herodotos till våra dagar så har grekerna kännetecknats av sin blodtörstighet och sin absoluta okänsla för rättsäkerhet och demokrati. Militärjuntor hit och dit och nu har detta land fått bli medlem i EU. Att folk väljer att åka till detta efterblivna U-land är ett stort mysterium. Calle Jonsson åkte intet ont anande dit för att ha trevligt med sina vänner och blev helt utan anledning tagen av polisen. Stackars Calle är förmodligen inte den ende som blivit oskyldigt anklagad för mord i detta souvlakins och rättsosäkerhetens högborg. Ifall Calle - mot alla odds - blir dömd så är det vår plikt som Svenskar att mobilisera Amnestys brevskrivare mot denna förskräckliga regim! Det grekiska rättsväsendet är en parodi, se bara på Sokrates!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Tänk om Calle är skyldig då?

Varför hade han offrets blod på sin tröja, han är väl inte oskyldig per automatik enbart för att han är svensk?

Anonym sa...

Han var ganska kaxig när media inte lyssnade .
Satt på samma plan när han kom hem ifrån Grekland. ``jag måste fan bli årets Svensk´´ ``dom får bjuda på Champagne på Arlanda när jag kommer´´ Sen såg man honom på Tv som en liten oskyldig skolgosse

Nää Jag är skeptisk

Anonym sa...

Han är skyldig så det ryker om det. Inget oskyldigt över honom inte. Rent flyt att han klarade sig.

Anonym sa...

Bara för att han heter Calle Jonsson och är åtalad i Grekland behöver inte betyda per automatik att han är oskyldig. Han kan mycket väl vara skyldig.

Anonym sa...

Han har ju redan erkänt sig skyldig genom att använda Silbersky.

Oraklet sa...

"Från Herodotos till våra dagar så har grekerna kännetecknats av sin blodtörstighet och sin absoluta okänsla för rättsäkerhet och demokrati"

Alltså du måste vara världens mest blåsta människan jag har stött på. Demokratin grundades i Grekland, eller visste du inte det? Är Calle Johnsson skyldig kan han räkna med några års fängelse i Grekland eller i Sverige. Han hoppas att det blir Sverige eftersom fängelserna här är så "hårda".Du är bara avundsjuk på Grekland eftersom du kommer aldrig att kunna bo i ett sånt underbart land. Ha ha ha, alltså du är för mycket..

Anonym sa...

Du kan ju inte vara särskilt påläst,förutom kanske någon kvällstidning där du läser om Grekland litegrann. Om man inte känner till sanningen så ska man inte heller klandra ett land,eller hur? Eller tycker du att han är oskyldig för att han är svensk? Du var väl inte där kvällen då lilla Calle "råkade" få offrets blod på sig. En sak ska du veta att demokratin, startade från Grekland och har försökt användas i lilla Sverige men det värkar inte funka så bra,då Sverige håller på att bli ett U-LAND,med alla deras nedskärningar och kapitalistiska fasoner!!! Du ser, inte ens lilla Calle får hjälp av sitt land, men om det var Ericsson-chefen skulle det gå snabbare...Så lägg ner ditt skitsnack om Grekland då din lilla hjärna inte är kappabel att prata om ett land som Grekland.

Anonym sa...

"nu" har Grekland blivit medlem i EU. Jo tjena.. du kanske ska läsa lite böcker istället för att blogga.

Anonym sa...

Oj vad sur stämning! Det kan väl aldrig vara så att bloggaren var ironisk??? Nääää sånt håller man ju inte på med på bloggar!